25

maj

Skolbiblioteket och Facebook

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har jag en Facebooksida som heter Hjulstaskolans Infotek. Den riktar sig främst till skolans elever och mina avsikter med den är:

  • Ha ett ställe på nätet där jag lätt kan komma ut med information om länkar, boktips med mera till eleverna.
  • Skapa lite gemenskap, ett ställe på nätet där alla kan känna sig välkomna.
  • Sprida en god bild av skolan – en gnutta marknadsföring alltså.

Jag valde en Facebooksida i stället för en blogg därför att många elever ändå är på Facebook mycket. Jag tror att en blogg skulle kräva att eleverna mer aktivt söker upp den, än vad en Facebooksida gör. Och man behöver inte vara medlem där för att läsa sidan, jag vill inte påverka eleverna att skaffa Facebook-konton.

Jag tycker att Facebooksidan fungerar rätt bra på de sätt som jag avser. Elever frågar efter böcker jag tipsat om där, och de använder länkarna för sina skolarbeten. Däremot blir det tyvärr inte mycket till kommunikation med eleverna på sidan.

Cilla Hjulstaskolan

0 kommentarer

Om bloggen

Porträtt på Cecilia Dalén som står mot en plank.

Bibliotekarien Cilla Dalén bloggar från sitt skolbibliotek på Enbacksskolan i Tensta. På skolan går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs nio.

På bloggen finns både beskrivningar av vardagen som bibliotekarie och funderingar över hur alla vi alla vi i skolan kan arbeta med läsning och med informationssökning och källkritik. Fram till augusti 2019 jobbade Cilla på Hjulsta grundskola.

Tidigare har även Monika Staub Halling och Lotta Metcalfe bloggat här.

Kontakt: Cecilia Dalén