20

nov

Vad gör de i andra skolbibliotek?

De finns många skolbibliotekarier som bloggar. De flesta bloggarna riktar sig väldigt tydligt till elever, ofta med en massa bra boktips. Men här kommer tre exempel på bloggar som man kan läsa för att få en bild av verksamheten i skolbiblioteket:

Nacka gymnasium

Gustavslundskolan i Växjö

Backaskolan och Lovisaskolan i Lund

Cilla Dalén Hjulsta skolor

0 kommentarer

Om bloggen

Porträtt på Cecilia Dalén som står mot en plank.

Bibliotekarien Cilla Dalén bloggar från sitt skolbibliotek på Enbacksskolan i Tensta. På skolan går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs nio.

På bloggen finns både beskrivningar av vardagen som bibliotekarie och funderingar över hur alla vi alla vi i skolan kan arbeta med läsning och med informationssökning och källkritik. Fram till augusti 2019 jobbade Cilla på Hjulsta grundskola.

Tidigare har även Monika Staub Halling och Lotta Metcalfe bloggat här.

Kontakt: Cecilia Dalén