16

aug

Så har vi varit i Göteborg

för uppstart på skolverkets projekt Handledning för lärande. All undervisande personal var inbjudna, vilket skolledarna tydligen tolkat lite olika. Från de tio skolorna var fyra bibliotekarier närvarande och vi passade på att prata med varandra på lunchen en av dagarna. Vi bestämde att hålla kontakten och utbyta erfarenheter – ska bli spännande att se hur det utvecklas.

Det var många intressanta föreläsningar under uppstartskonferensen. Vi fick höra om tre olika former för handledning som lärarna kan få del av, och en genomgång av studiehandledning som våra flerspråkiga elever har rätt till. Ulf Blossing berättade om skolutveckling, Viveca Lindberg om formativ bedömning och Mariana Sellgren och Monica Söderström Lareu från Nationellt centrum för svenska som andraspråk  talade om att undervisa flerspråkiga elever.

Vi var några som twittrade under konferensen, med hashtaggen #svhfl så kika gärna på det. Ni som inte har twitterkonton kan kolla här men precis som med bloggar så kommer de sista inläggen först.

Cilla Dalén Hjulsta grundskola

0 kommentarer

Om bloggen

Porträtt på Cecilia Dalén som står mot en plank.

Bibliotekarien Cilla Dalén bloggar från sitt skolbibliotek på Enbacksskolan i Tensta. På skolan går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs nio.

På bloggen finns både beskrivningar av vardagen som bibliotekarie och funderingar över hur alla vi alla vi i skolan kan arbeta med läsning och med informationssökning och källkritik. Fram till augusti 2019 jobbade Cilla på Hjulsta grundskola.

Tidigare har även Monika Staub Halling och Lotta Metcalfe bloggat här.

Kontakt: Cecilia Dalén