20

sep

Litteratursamtal utbryter

när mina underbara arbetskamrater och elever går omkring med de här lapparna på sig.

Cilla Dalén, Hjulsta grundskola


8 kommentarer

Läsrelaterat | Pearltrees

Läsrelaterat | Pearltrees

[...] > Annorma > Litteratur Litteratursamtal utbryter | Vad gör de i biblioteket? ”Så kan svenska elevers läsförståelse förbättras” Vad som är problemen i den svenska [...]

Litteratursamtal utbryter | Vad gör de i b...

Litteratursamtal utbryter | Vad gör de i b...

[...] RT @DrewsenA: Det här som @cilladalen gör på sin skola är genialt - och så enkelt. http://t.co/W9Ep4Vei0T Litteratursamtal utbryter när mina underbara arbetskamrater och elever går omkring med de här lapparna på sig.  [...]

Cilla

Cilla

Minns käre vaktmästaren Ola på min förra skola som, när vi hade läsveckor, klistrade upp att han läste manualen till kopieringsmaskinen ;-) Men allvarligt - viktigt att visa hur i många olika sammanhang man läser, att allt inte är roligt men att man läser det ändå.

Eva-Li

Eva-Li

Riktigt bra idé! Tänk vad kul det skulle vara att ha det på jobbet. Jag läser: ELAN: Effects on the European economy of shortages of foreign language skills in enterprise Eller Jag läser: Tertialrapport två Fniss

Om bloggen

Porträtt på Cecilia Dalén som står mot en plank.

Bibliotekarien Cilla Dalén bloggar från sitt skolbibliotek på Enbacksskolan i Tensta. På skolan går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs nio.

På bloggen finns både beskrivningar av vardagen som bibliotekarie och funderingar över hur alla vi alla vi i skolan kan arbeta med läsning och med informationssökning och källkritik. Fram till augusti 2019 jobbade Cilla på Hjulsta grundskola.

Tidigare har även Monika Staub Halling och Lotta Metcalfe bloggat här.

Kontakt: Cecilia Dalén