10

nov

Studiehandledare, modersmålslärare och andra språkkunniga i #digiskol

Hoppas att ni vill hjälpa oss att bygga studiehandledning.wikispaces.com !

Jag och Rebecca Borg från Växjö har satt igång wikin – men vi är helt beroende av er som kan fler språk.

Vi vill samla länkar till ställen på nätet där våra elever på sina modersmål kan få lära sig om sådant som de ska studera på svenska i skolan. Här har jag skrivit mer om wikin.

Det står på förstasidan hur man gör för att lägga in länkar i wikin. Men det går också bra att mejla på adressen som står där, eller kontakta mig på twitter @cilladalen. Vi fyller också gärna på med fler språk – säg bara till!

Tack på förhand!

Cilla Dalén, Hjulsta grundskola

2 kommentarer

Cilla

Cilla

Synd! Hoppas det går framåt med datorerna - vi har ju så mycket att vinna.

Maria Norberg

Maria Norberg

Jag är också skolbibliotekarie i en 1-6 skola i Trollbäcken Tyresö kommun bredvid min SVA-tjänst på 2 skolor i området. Tyvärr har vi inte datorer i biblioteket för eleverna så de kan söka själva efter böcker, författare och annat som är viktigt i en digitaliserad skola av idag. Dessvärre tror jag inte så många av personalen använder datorn som arbetsverktyg heller med eleverna. Vi har Google som epost-klient mellan oss pedagoger i kommunen och även övriga sidor/delar av Google som jag håller på att lära mig, så jag kan använda dem på ett smidigt sätt till mina kollegor.

Om bloggen

Porträtt på Cecilia Dalén som står mot en plank.

Bibliotekarien Cilla Dalén bloggar från sitt skolbibliotek på Enbacksskolan i Tensta. På skolan går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs nio.

På bloggen finns både beskrivningar av vardagen som bibliotekarie och funderingar över hur alla vi alla vi i skolan kan arbeta med läsning och med informationssökning och källkritik. Fram till augusti 2019 jobbade Cilla på Hjulsta grundskola.

Tidigare har även Monika Staub Halling och Lotta Metcalfe bloggat här.

Kontakt: Cecilia Dalén