6

feb

Ungdomar som bloggar om böcker

gillar jag! Att läsa deras bloggar är ett sätt att få tips om böcker att köpa in till skolbiblioteket. Tonårsboken och Bokpussen är bra, tycker jag.

Det finns också många bibliotekarier som bloggar och delar med sig av tips på bra ungdoms­böcker. Cirkbloggen känner alla vi i Stockholm till, hoppas jag, och jag prenumererar också på bland annat  Collaget från Göteborg, Seriebibliotekarien, Unga Botkyrkabibblan, Bokfreak, Textappeal, Bibliotekarien bloggar och förstås Flaskposten.

Ni som läser det här och kan rekommendera fler ungdomsboksbloggare – lägg gärna en kommentar!

Cilla

6 kommentarer

Cilla

Cilla

Håller med - hon är toppen!

lena kjersén edman

lena kjersén edman

Den allra bästa bokbloggen - när det gäller en ung människas läsning- är Matildas läshörna. www.bokmatilda.se. Den är en av de allra bästa bokbloggarna överhuvudtaget - nästan i klass med "Bernur". Matilda Bergström från Skåne var nio år när hon började blogga, nu är hon tretton år, Läs hennes recension av Augustvinnaren" Pojkarna", få av oss vuxna skriver bättre eller intressantare ...

Ett och ett halvt tusen « Vad gör de i biblioteket?

Ett och ett halvt tusen « Vad gör de i biblioteket?

[...] Jag har tidigare berättat att jag följer ett antal bloggar för att få boktips. Tidningar och facktidskrifter ger en del, men det är inte alltid recensenternas smak överensstämmer med mina elevers. Bokförlagens egen reklam och information tar jag också del av, speciellt de förlag som har en mindre utgivning som särskilt passar läsovana elever (Argasso, Nypon, LL-förlaget). Och vänner, släktingar och kollegor ger ibland utmärkta förslag. [...]

klara

klara

BokLus är en ganska nystartad Blogg där skolbibliotekarier i Lund skriever om barn- och ungdomsböcker http://bokluslund.blogspot.com/ . Precis som exempelvis Borfreak är det vuxna som skriver. Jag gillar Bokunge också: http://bokunge.squarespace.com/

Om bloggen

Porträtt på Cecilia Dalén som står mot en plank.

Bibliotekarien Cilla Dalén bloggar från sitt skolbibliotek på Enbacksskolan i Tensta. På skolan går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs nio.

På bloggen finns både beskrivningar av vardagen som bibliotekarie och funderingar över hur alla vi alla vi i skolan kan arbeta med läsning och med informationssökning och källkritik. Fram till augusti 2019 jobbade Cilla på Hjulsta grundskola.

Tidigare har även Monika Staub Halling och Lotta Metcalfe bloggat här.

Kontakt: Cecilia Dalén