31

okt

Krister Widell talade på Skolforum

om Skolbiblioteket som nod i det moderna lärandet.

Krister Widell har på uppdrag av SKL gjort en utredning tillsammans med Mats Östling om vad ett modernt skolbibliotek kan vara. Rapporten finns länkad härifrån.

Och här kan man se hans föreläsning inspelad – föredömligt fixat av Per Falk och hans kompanjoner inom ramen för The cage 🙂 Den tar nästan en timme, men är intressant, och det här är ju veckan vi alla har tid för kompetensutveckling!

Cilla Dalén Hjulsta grundskola

1 kommentarer

Krister Widell talade på Skolforum | Vad gör de i biblioteket? | Skolebibliotek | Scoop.it

Krister Widell talade på Skolforum | Vad gör de i biblioteket? | Skolebibliotek | Scoop.it

[...] om Skolbiblioteket som nod i det moderna lärandet.Krister Widell har på uppdrag av SKL gjort en utredning tillsammans med Mats Östling om vad ett modernt skolbibliotek kan vara. Rapporten finns länkad härifrån.Och här kan man se hans föreläsning inspelad - föredömligt fixat av Per Falk och hans kompanjoner inom ramen för The cage :) Den tar nästan en timme, men är intressant, och det här är ju veckan vi alla har tid för kompetensutveckling!Cilla Dalén Hjulsta grundskola  [...]

Om bloggen

Porträtt på Cecilia Dalén som står mot en plank.

Bibliotekarien Cilla Dalén bloggar från sitt skolbibliotek på Enbacksskolan i Tensta. På skolan går drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs nio.

På bloggen finns både beskrivningar av vardagen som bibliotekarie och funderingar över hur alla vi alla vi i skolan kan arbeta med läsning och med informationssökning och källkritik. Fram till augusti 2019 jobbade Cilla på Hjulsta grundskola.

Tidigare har även Monika Staub Halling och Lotta Metcalfe bloggat här.

Kontakt: Cecilia Dalén